Leko wint geschil van ex-club en krijgt 2,2 miljoen euro voor een half jaar

Leko wint geschil van ex-club en krijgt 2,2 miljoen euro voor een half jaar

09-02-2021 09:13 Laatste update: 09:14
1

Gazet van Antwerpen meldt dat coach Ivan Leko het geschil van ex-club Al Ain heeft gewonnen in verband met een ontslagvergoeding van augustus vorig jaar.

Een half jaar bij Al Ain heeft Leko nu 2,2 miljoen euro opgebracht ofwel 12.365 euro per dag. De Kroaat won de zaak nadat hij die had ingediend bij de FIFA. Al Ain weigerde de ontslagvergoeding van 1,1 miljoen euro aanvankelijk te betalen.

Leko maakte de overstap van Club Brugge naar Al Ain, maar na een 6 op 15 besloot die club Leko te ontslaan op 21 december. Dat was het begin van een juridische strijd. Volgens Al Ain had Leko zelf zijn ontslag genomen. De coach stapte naar het Players' Status Committee van de FIFA.

Die deden alle contractdetails uit de doeken: ‘Een tekenpremie van 600.000 euro in het eerste en 500.000 euro in het tweede jaar, een maandloon van 95.000 euro en een ontslagpremie van 1 miljoen euro. En dat alles netto: in de Verenigde Arabische Emiraten moeten er geen inkomstenbelastingen betaald worden.’

Leko kreeg aldus gelijk en strijkt een enorme som op. ‘Na een onderzoek besliste het arbitragepanel op 11 augustus dat Al Ain binnen de dertig dagen de ontslagpremie van 1 miljoen euro (plus interesten) en het achterstallige loon van december (plus interesten) moest betalen’, klinkt het.