Paris Saint-Germain wint Franse klassieker en zet Lille weer onder druk

Paris Saint-Germain wint Franse klassieker en zet Lille weer onder druk

07-02-2021 23:15

Paris Saint-Germain heeft de beladen klassieker tegen Olympique Marseille gewonnen. Op bezoek in het Stade Vélodrome hadden de Parijzenaars genoeg aan twee doelpunten in de eerste helft: 0-2.

Om het gat met koploper Lille niet te groot te laten worden was het zaak voor PSG om bij de les te blijven in Marseille. Voorgaande duels tussen de twee rivalen liepen vaak op onenigheid uit met rode kaarten en puntenverlies als gevolg, maar ditmaal liet de ploeg van trainer Mauricio Pochettino zich niet uit de tent lokken. Het werd daarbij geholpen door twee snelle goals.

Binnen tien minuten had Kylian Mbappé de score al geopend namens PSG en een kwartier later verdubbelde Mauro Icardi de marge. Met die voorsprong op zak voetbalde de formatie uit Parijs volwassen, liet het zich niet gek maken en kwam het niet meer in gevaar. Dat leidde tot frustratie aan Marseille-zijde en vlak voor tijd botvierde Dimitri Payet die frustratie door Marco Verratti een doodschop te geven. Payet kon met rood vertrekken.

De Parijse zege zorgt ervoor dat Lille, dat eerder op zondag met 2-0 bij Nantes won, onder druk blijft staan. PSG is de nummer drie en staat drie punten achter op de ploeg van Jonathan David, terwijl Olympique Lyon met twee punten minder op plaats twee staat.