Opluchting voor Barça: invallers Messi en Trincão helpen Catalanen over dode punt

07-02-2021 22:58
2

FC Barcelona heeft met alle mogelijke moeite drie punten gepakt in Sevilla. De Catalanen hadden invalbeurten van Lionel Messi en Trincão nodig om Real Betis over de knie te leggen: 2-3.

Ronald Koeman, de trainer van Barcelona, besloot om Messi rust te geven tijdens de lastige uitwedstrijd bij Betis. Dat plannetje viel al na tien minuten in het water toen de groenwitten voor rust op voorsprong wisten te komen. Borja Iglesias rondde een counter af: 1-0.

Zonder Messi voetbalden de Catalanen bijzonder moeizaam en na 57 minuten kon Koeman niets anders dan de Argentijnse ster alsnog te brengen. Dat leverde meteen resultaat op. Binnen twee minuten vuurde Messi de gelijkmaker tegen de touwen (1-1) en even later zorgde de druk van Antoine Griezmann ervoor dat Victor Ruiz een eigen doelpunt maakte.

Wie dacht dat de 2-1 voorsprong Barcelona in veilige haven bracht, kwam bedrogen uit. Ruiz maakte zijn fout goed door een kwartier voor tijd de 2-2 in te koppen en er brak een spannend laatste kwartier aan. Daarin kregen beide ploegen kansen, maar was het invaller Trincão die de trekker overhaalde. De jonge Portugees vond in minuut 87 via de onderkant van de lat het doelpunt en besliste daarmee de wedstrijd.

Barcelona blijft daardoor tweede en verkleint de achterstand op koploper Atlético Madrid tot zeven punten. Die ploeg heeft wel nog twee wedstrijden tegoed.