Tissoudali in glansrol, maar Prevljak steelt schijnwerpers en houdt Gent op 2-2

Tissoudali in glansrol, maar Prevljak steelt schijnwerpers en houdt Gent op 2-2

07-02-2021 22:38
27

KAA Gent heeft voor de derde keer op rij vrede moeten nemen met een puntendeling in de Jupiler Pro League. Tegen KAS Eupen bleef het steken op een 2-2-gelijkspel. Nieuwkomer Tarik Tissoudali en de onvermijdelijke Smail Prevljak eisten de hoofdrol op.

Gent kon door het puntenverlies van een resem uitdagers een uitstekende zaak doen met het oog op de top-vier. De Buffalo's namen de wedstrijd dan ook graag in handen, maar na ruim vijf minuten spelen viel er al een ontgoocheling uit de lucht. Na een vrije trap van Stef Peeters reageerde sluipschutter Prevljak het alertst: 0-1. Ondanks een stevige buitenspelgeur keurde Nicolas Laforge het doelpunt toch goed.

Een koude douche voor Gent, dat er twintig minuten lang niet in slaagde om een kans bij elkaar te voetballen. Rond het half uur draaiden de bordjes echter volledig om. Winteraanwinst Tissoudali voetbalde zich in de Gentse harten. Twee keer nam hij Théo Defourny te grazen, twee keer verzorgde Roman Bezus de assist. Plots liep het vlot bij de thuisploeg, al dreigde Eupen vlak voor de pauze nog met enkele schoten.

Geen hattricks
Na de koffie ging Gent op zoek naar de bevrijdende 3-1. Bezus kwam daar ook erg dicht bij, maar zijn glijdende inzet stierf aan de verkeerde kant van de paal. De Panda's speelden eigenlijk weinig klaar, dus besloot Robin Hanche-Olsen maar even te helpen. De verdediger gaf een vrij overbodige strafschop weg. Wie anders dan Prevljak nam dat geschenk graag in ontvangst: 2-2.

Diezelfde Prevljak dacht even later helemaal de held te spelen, maar zijn stiftgoal werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Het gaf Gent hoop om toch nog voor de drie punten te gaan. Opnieuw deed Tissoudali van zich spreken. De Marokkaanse Nederlander vond voor de derde keer het net, maar na ellenlang wachten keurde de VAR die treffer af voor voorafgaand buitenspel van Bezus. In het ultieme slot was Tissoudali daar weer. Eerst werd zijn poging van de lijn gekeerd, in de slotseconde kreeg hij geen strafschop bij het binnensnijden van de zestien.

Zo strandde Gent uiteindelijk op een 2-2, te weinig om nieuwe hoop te vinden in de strijd om Play-Off 1. Het blijft zelfs in de rechterkolom hangen, al behoort de top-vier mathematisch zeker nog tot de mogelijkheden. Eigenlijk geldt datzelfde ook voor Eupen, dat amper één puntje achter de Buffalo's staat.