'Juventus smeert Atlético-bedrag uit: eerst 10 miljoen euro, daarna 35 miljoen'

'Juventus smeert Atlético-bedrag uit: eerst 10 miljoen euro, daarna 35 miljoen'

07-02-2021 21:56

Juventus huurt oude bekende Álvaro Morata sinds afgelopen zomer van Atlético Madrid en dat is La Vecchia Signora tot dusver uitstekend bevallen. De huidige nummer drie van de Serie A hoopt ook volgend seizoen over Morata te kunnen beschikken, maar het is nog maar de vraag of dat financieel ook haalbaar is: waarschijnlijk wordt de deal met één jaar vertraagd.

Morata wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Atlético Madrid, waar hij nog tot 2023 vastligt. Juventus heeft een optie tot koop ter waarde van 45 miljoen euro in de huurdeal op laten nemen, maar volgens de Corriere de Torino wil de regerend Serie A-kampioen deze nog niet lichten. De Oude Dame huurt immers ook spelers als Weston McKennie (Schalke 04) en Federico Chiesa (Fiorentina), die het komende zomer definitief wil vastleggen.

Waarschijnlijk kiest Juventus ervoor om Morata nóg één jaar te huren, zodat er ruimte in het budget is voor de McKennie- en Chiesa-plannen. In dat geval betaalt Juventus een eenmalige huursom van tien miljoen euro en kan het Morata in 2022 alsnog definitief overnemen voor 35 miljoen. Atlético Madrid heeft Morata – door de aanwezigheid van Luis Suárez – eigenlijk niet meer nodig en zal naar verwachting akkoord gaan met deze constructie.

Morata speelde tussen 2014 en 2016 al voor Juventus en keerde afgelopen zomer dus terug in Turijn. Dit seizoen staat hij op dertien goals in 26 officiële wedstrijden.