VP Analyse: Anderlecht heeft nieuwe chou-chou, Van den Brom moet herbronnen

VP Analyse: Anderlecht heeft nieuwe chou-chou, Van den Brom moet herbronnen

07-02-2021 20:30 Laatste update: 08-02-2021 08:30
40

Anderlecht heeft een uitstekende match gespeeld op het veld van KRC Genk. Het werd 1-2. Dit hebben we onder meer geleerd van de voorbije wedstrijd.

Anderlecht heeft nieuwe chou-chou
Bij Anderlecht krijgt Anouar Ait El Hadj dit seizoen heel wat speelkansen, maar het was wachten op een referentiematch voor het jeugdproduct. Die match is er nu gekomen. El Hadj is centraal duidelijk beter dan op de flank en strooide met heerlijke passjes. Ook zijn gretigheid om te vechten voor elke bal viel op.

El Hadj kreeg bij de 1-2 veel tijd van de Genkse defensie, maar zijn afwerking mag toch gezien worden en verraadt zijn klasse. Het meest opvallende aan El Hadj zijn natuurlijk zijn korte draaibewegingen. In die zin doet hij denken aan Yari Verschaeren, die momenteel nog altijd in de lappenmand ligt bij Anderlecht.

Van den Brom brengt weinig goeds
Is John Van den Brom een miscast bij KRC Genk? Dat is te vroeg om al uit te maken, maar de feiten zijn er wel. Sinds zijn komst is KRC Genk helemaal in mekaar gezakt. Het is moeilijk te geloven dat de Limburgers dit seizoen nog herfstkampioen waren. Nu is de achterstand op leider Club Brugge al zeventien punten...

Het valt op dat Van den Brom niet bepaald als een Nederlander speelt. Het blok van KRC Genk staat laag en veel druk naar voor komt er niet. Door de 1-0 na amper twee minuten speelde KRC Genk in een zetel, maar zelfs in die ideale omstandigheden blijft het elftal met lege handen achter. Stof tot nadenken dus in de Luminus Arena.

Cullen, de stille kracht
Josh Cullen is een speler die absoluut niet opvalt bij Anderlecht, maar zijn belang mag niet onderschat worden. Het feit dat Anderlecht de strijd om het middenveld won heeft veel te maken met zijn werkkracht, al moet ook gezegd dat RSCA een mannetje meer had op dat middenveld.

Cullen werd vooral gehaald als een alternatief voor Adrien Trebel, maar eigenlijk kan je de Ierse middenvelder niet meer zomaar uit de ploeg halen. Ook voetballend is hij een pak beter dan wordt aangenomen. Hij kiest vaak de simpele oplossing, maar lijdt dan ook vrijwel nooit balverlies en maakt zich altijd aanspeelbaar. Een pion om te koesteren voor Vincent Kompany!