Overwinning van Anderlecht maakt einde aan slechte reeks sinds 2018

07-02-2021 21:00 Laatste update: 08-02-2021 09:45
15

RSC Anderlecht won zondagavond met 1-2 op het veld van KRC Genk. De wedstrijd startte slecht voor de bezoekers na een foutje in de defensie werd het al in de tweede minuut 1-0. Anderlecht herpakte zich goed en zette de situatie om nog voor de rust. Zo is het voor de eerste keer dat Anderlecht nog eens won op het veld van een G5 ploeg.

Dat RSC Anderlecht dit seizoen kampt met een uitcomplex is algemeen geweten; De troepen van Vincent Kompany boekten deze week twee uitoverwinningen op een rij. Woensdag won het op het veld van 1e amateurclub FC Luik en zondag won het op het veld van KRC Genk. Doelpunten van Ait el Hadj en een eigen doelpunt van Danny Vukovic zorgden voor de ommekeer, nadat Anderlecht op achterstand was gekomen dankzij een doelpunt van Theo Bongonda.

Dankzij die overwinning verbrak Paars-Wit een slechte reeks want het was twee en een half jaar geleden dat Anderlecht nog eens kon winnen op het veld van een G5 ploeg. De laatste overwinning op verplaatsing bij een G5 ploeg dateert al van mei 2018. Toen ging RSC Anderlecht winnen op het veld van Club Brugge met 1-2. Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka brachten RSC Anderlecht 0-2 voor maar Abdoullaye Diaby milderde tot 1-2.

Dit seizoen nog maar 4e uitoverwinning
Voor RSC Anderlecht is het dit seizoen nog maar de vierde uitoverwinning. Paars-Wit won behaalde dit seizoen hun eerste uitoverwinning op het veld van KV Kortrijk. Het werd toen 1-3 dankzij twee doelpunten van Lukas Nmecha en een doelpunt Percy Tau.

Ook op Waasland Beveren kon Anderlecht de 3 punten meenemen naar Brussel. Er werd overtuigend gewonnen met 2-4. Anderlecht kwam 0-4 voor dankzij doelpunten van Yari Verschaeren, Lukas Nmecha, Jeremy Doku en Adrien Trebel.

Deze week won RSC Anderlecht dan twee keer op verplaatsing. Voor de Beker van België wist Anderlecht te winnen op het veld van Luik. En zondagavond kon het ook winnen in de Luminus Arena.

De balans buitenshuis blijft negatief want met 13 op 33 blijft het één van de zwakke broertjes van de klas.