Zakelijke zege van Tottenham, met Alderweireld in de basis, tegen West Brom

07-02-2021 15:03

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst in vier wedstrijden weer eens een Premier League-wedstrijden gewonnen. Soepel ging het niet, maar de equipe van José Mourinho won wel met 2-0 van degradatiekandidaat West Bromwich Albion.

Tottenham had wat goed te maken na nederlagen tegen Liverpool, Brighton & Hove Albion en Chelsea. De titelkansen lijken zo goed als zeker verdampt. Ook tegen West Brom ging het niet bepaald soepel voor de Londenaren, waar Steven Bergwijn op de bank begon. West Brom, nummer negentien in de Premier League, mocht echter van geluk spreken dat het met de rust nog 0-0 stond.

Harry Kane was de gevaarlijkste man bij Tottenham, maar hij had het vizier nog niet op scherp staan. De spits schoot op de lat, mikte naast en vond doelman Sam Johnstone op zijn weg. Na rust had Kane meer geluk. Hij rondde af na een knappe pass tussen de linies van Pierre-Emile Højbjerg. En twee minuten later scoorde ook Heung-Min Son, waardoor West Brom nagenoeg lamgelegd was.

Met nog een kwartier op de klok werd de Nederlander Bergwijn van de bank gehaald. Toby Alderweireld speelde de hele wedstrijd. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Grote kansen kwamen er niet meer en West Brom had zich al neergelegd bij een nederlaag. Tottenham klimt naar plek zeven en heeft 36 punten, de achterstand op koploper Manchester City is elf punten.