Bossut (35) heeft nog een eitje te pellen met Botaka: Onbegrijpelijk

Bossut (35) heeft nog een eitje te pellen met Botaka: "Onbegrijpelijk"

07-02-2021 12:45 Laatste update: 12:50
4

Sammy Bossut maakte deze week zijn comeback bij Zulte Waregem. Hij mocht keepen in de match tegen Olympic Charleroi, die wel met 1-0 werd verloren. Bossut komt terug na een lange revalidatie na een botsing met Jordan Botaka, die het heeft verkorven bij hem...

"Ik ben niet boos, maar wel ontgoocheld in hem", geeft Bossut aan bij Het Nieuwsblad. "Kijk, hij heeft het niet opzettelijk gedaan. Jordan Botaka was te gretig en na het ongeval belde hij me om zich te excuseren."

"Eind november speelden we met Zulte Waregem op Gent. Ik zat op de bank en vrij snel kwamen en vijftal spelers van Gent vragen hoe het met me ging. Botaka zat op anderhalve meter van mij en negeerde me straal. Onbegrijpelijk. Zo'n botsing kun je toch niet vergeten zijn? Sommige mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn."

Bossut heeft wel veel andere steunbetuigingen gekregen. "Gent-voorzitter Ivan De Witte belde naar mijn vrouw om excuses aan te bieden en stuurde bloemen op. Club Brugge bezorgde ons een fruitmand en ook Simon Mignolet en Thibaut Courtois stuurden mij berichten. Mijn familie, vrienden en ploegmaats waren er ook altijd. Voor mijn verjaardag tien dagen na het accident bestookten ze mij met videoboodschappen en zelfs Balthazar Boma had iets ingesproken", lacht de doelman.