Boskamp geeft pluim aan bondscoach: Dat heeft Martinez handig gezien

Boskamp geeft pluim aan bondscoach: "Dat heeft Martinez handig gezien"

07-02-2021 10:15
5

Bondscoach Roberto Martinez heeft Pascal Struijk op zijn lijstje staan. De verdediger van Leeds United zou volgens Johan Boskamp een mooie piste kunnen zijn voor de Rode Duivels

"Die gozer doet het alleszins niet slecht de laatste twee maanden", vertelt Boskamp bij Het Belang Van Limburg. "Hij ging van de jeugd van ADO Den Haag naar Ajax en trok vervolgens naar Leeds. We vroegen ons allemaal af wat die daar ging doen, maar hij heeft zich dit seizoen toch in de ploeg gespeeld. Onder Marcelo Bielsa zie je hem beter en beter worden. Dat heeft Roberto Martinez handig gezien."

Voor de Rode Duivels kan hij meer waarde hebben dan voor Oranje. "Nederland heeft al aardig wat centrumverdedigers: Van Dijk, De Ligt, De Vrij en Botman, die het goed doet bij Lille. Na het EK zijn de Belgen toch al meer op leeftijd, al krijg je Vanheusden nog terug. Zeker links in het centrum vormt zich een probleem. Martinez probeerde niet voor niets al Cobbaut en Delcroix uit op die plek."

Toch is Struijk geen garantie op succes. "Of Struijk genoeg is voor de nationale ploeg moet ik nog wel zien. Leeds slikt ook enorm veel doelpunten. Maar het pleit voor hem dat Bielsa het dus in hem ziet zitten. Hij is ook gek van Senesi van Feyenoord. Typische verdedigers die enkel moeten verdedigen. Bal afpakken en inleveren."