Hazard niet nodig, Courtois des te meer: Real door oog van de naald tegen laatste

Hazard niet nodig, Courtois des te meer: Real door oog van de naald tegen laatste

06-02-2021 18:40

Real Madrid is al wekenlang geen schim meer van de kampioensploeg van vorig seizoen, maar staat na 21 van de 38 Primera División-speelrondes nog 'gewoon' op plek twee. De Koninklijke had de handen vol aan het bescheiden Huesca, maar uitgerekend verdediger Raphaël Varane velde de rode lantaarndrager met twee doelpunten.

Real Madrid moet het al een aantal weken stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos en de geblesseerde Eden Hazard en heeft al de nodige punten laten liggen tegen kleinere tegenstanders. Ook in Estadio El Alcoraz ging het allesbehalve soepel voor De Koninklijke. De ploeg van Zinedine Zidane ontsnapte in de openingsminuten meerdere malen aan een achterstand en kreeg na een half uur pas zijn eerste grote mogelijkheid. Karim Benzema legde aan, maar doelman Álvaro Fernández pareerde.

Kort na rust ging Huesca even helemaal los. Mikel Rico en Rafa Mir raakten allebei de lat, maar Javi Galán had tussendoor wel succes: de Huesca-aanvaller legde aan vanaf de rand van de zestien en deponeerde de bal schitterend in de bovenhoek. Real Madrid schrok echter wakker na die 1-0 en trok de stand al snel weer gelijk. Benzema raakte met een vrije trap eveneens de lat, maar Varane frommelde de bal in de nastoot over de lijn: 1-1.

De gasten wisten echter niet door te drukken en de wedstrijd kon in de slotfase nog alle kanten op. Met name Rafa Mir stichtte gevaar in de tegenstoten, maar Thibaut Courtois had een geweldige reactie in huis. Aan de overkant had Benzema de winnende treffer op zijn schoen. De spits schoot echter recht op Fernández af, die de bal net voor de lijn tegenhield. In de slotfase viel het dubbeltje alsnog de kant van De Koninklijke op. Fernández redde half op een inzet van Casemiro en Varane kon van dichtbij zijn tweede van de middag maken: 1-2.

Huesca kwam deze klap niet meer te boven en blijft laatste in La Liga. Real Madrid kruipt weer wat dichter bij koploper Atlético Madrid en verkleint het onderlinge gat naar zeven punten: Los Rojiblancos spelen maandag nog tegen Celta de Vigo en hebben daarna nóg een wedstrijd tegoed.