Lommel neemt verantwoordelijkheid: geen match door coronagolf, wel 5-0-nederlaag

Lommel neemt verantwoordelijkheid: geen match door coronagolf, wel 5-0-nederlaag

06-02-2021 18:29
4

Lommel SK moet verstek geven voor het duel met Seraing. Het duel tussen de nummers drie en vier uit de Eerste Klasse B zou normaliter zaterdagavond doorgaan, maar door een coronagolf hebben de Limburgers daar zelf een streep door gezet. Dat betekent in principe een 5-0-nederlaag.

Lommel heeft aan de Pro League laten weten dat het vanavond niet in actie zal komen. Door een resem coronabesmettingen vindt de club dat niet opportuun. In samenspraak met eigenaar City Football Club neemt het haar verantwoordelijkheid op. Volgens de nieuwste protocollen resulteert dat automatisch in een forfaitnederlaag. Overigens wordt er zondag ook al niet gespeeld in 1B. Door het nakende winterweer zijn die duels uitgesteld.

Lommel had nochtans een gouden zaak kunnen doen met het oog op de tweede plek, die recht geeft op barrages om naar Eerste Klasse A te promoveren. In dat opzicht doet de club dus een bijzonder slechte zaak. Seraing lacht in haar vuistje, want de Luikenaars krijgen er - normaal gezien - drie gratis punten bij. Dat zal ook nummer twee KVC Westerlo niet graag zien gebeuren ...