Vanhaezebrouck: Dat lieten we dit seizoen al te veel uit

Vanhaezebrouck: "Dat lieten we dit seizoen al te veel uit"

06-02-2021 11:24

KAA Gent won makkelijk met 5-0 hun 16e finales van de Beker van België. Komende zondag staat een belangrijke wedstrijd in de competitie op het programma. KAA Gent ontvangt KAS Eupen in strijd voor een Play Off 2 plaats. Hein Vanhaezebrouck gaf op de gebruikelijke persconferentie wat meer informatie over de ziekenboeg en de resterende ambities van Gent.

Woensdagavond was het een deugddoende overwinning van KAA Gent, het speelde goed voetbal en scoorde nog eens vlot. Ook al was de tegenstander maar een amateurclub, het was toch goed voor het vertrouwen. Vanhaezebrouck wil deze lijn doortrekken en belangrijke drie punten thuis houden tegen KAS Eupen in de strijd om Play Off 2 plaatsen. "We hebben het dit seizoen te veel uitgelaten om punten te pakken op belangrijke momenten. Gelukkig deden de ploegen net boven ons hetzelfde de afgelopen weken, waardoor de marges klein zijn. Alleen verkleint het aantal nog te halen punten naarmate het seizoen vordert", opende HVH zijn persconferentie in aanloop van het duel tegen KAS Eupen.

De ambities van KAA Gent zijn intussen bijgesteld. "Play-Off 2 is ons eerste doel maar zelfs dat halen wordt al een klein mirakel. De ploegen die boven ons staan gaan ook nog punten pakken. Sommig vechten zelf nog voor Play-Off 1. Het wordt dus een moeilijke opgave voor ons", klonk het bij de Gentse traier.

KAA Gent zag deze week Depoitre uitvallen maar Vanhaezebrouck kreeg ook goed nieuws te horen uit de ziekenboeg. "De langdurig geblesseerden als Odjidja, De Bruyn en Chakvetadze zullen zondag nog niet kunnen aansluiten. Ik reken wel op Yaremchuk, Castro-Montes, Bukari en Hanche-Olsen. Tissoudali zal normaal ook kunnen aansluiten maar daar ben ik nog voorzichtig mee. De ziekenboeg loopt gelukkig stillaan leeg", sloot HVH af.