Vercauteren: Ik ben geboren in een derby en weet goed wat een derby betekent

Vercauteren: "Ik ben geboren in een derby en weet goed wat een derby betekent"

06-02-2021 09:49
1

Zondag staat de onvervalste Antwerpse derby op het programma. Beerschot gaat op zoek naar revanche voor de eerder verloren derby dit seizoen tegen Royal Antwerp FC. Antwerp won toen thuis met 3-2. Voor Vercauteren wordt het zijn eerste Antwerpse derby maar hij weet welke impact een stadsderby kan hebben.

Vercauteren zit ondertussen al lang genoeg in de voetbalwereld om te weten dat een derby altijd speciaal is. "Ik ben zelf geboren in een derby en weet heel goed wat een derby betekent", vertelt hij. "Ik ben geboren in Molenbeek, mijn vader was supporter van Daring, ik ging altijd mee. Mijn broer heeft zelfs vier matchen in het eerste elftal gespeeld. Ik ben een Molenbekenaar, maar speelde bij Anderlecht. In de jeugd tegen RWDM: dat waren de matchen. Ik kan me dus perfect inbeelden hoe belangrijk dit is, me verplaatsen in de gevoelens van de fans", vertelt Vercauteren aan Het Laatste Nieuws.

Antwerp en Vercauteren staan voor een zwaar programma. Eerst de derby tegen Beerschot daarna volgt een bekerconfrontatie tegen Club Brugge om dan tegen Standard te spelen. Vercauteren en zijn spelers zijn er klaar voor.  "Alles is mooi en pittig. Erna komen er nog stevige wedstrijden. Het is vooral de opeenvolging die het zwaar maakt", aldus Vercauteren. "Het gaat duren tot het einde, we zijn allemaal concurrenten van elkaar."

Het zal puzzelen worden voor de trainer van Antwerp want enkele spelers moeten verstek geven. Zo is Alexis de Sart out met een spierblessure, is Buta nog niet uit de coronaquarantaine

en ook Haroun en Mbokani zijn nog niet beschikbaar.