Verschueren: “Daar wil ik mij voor verontschuldigen bij de Anderlecht-supporters”

Verschueren: “Daar wil ik mij voor verontschuldigen bij de Anderlecht-supporters”

06-02-2021 07:15
19

RSC Anderlecht is een club in opbouw. Michael Verschueren gaf een interview aan Het Laatste Nieuws en blikte onder meer terug op zijn periode bij paars-wit als sportief directeur.

“Wij hebben geprobeerd om de supporters weer te laten dromen”, begint Verschueren. “We haalden Vincent (Kompany, red.) en trokken spelers aan die pasten bij het Anderlecht-DNA. De fans waren enthousiast bij de komst van Chadli — toen we Nasri aankondigden, ontploften de sociale media — en Vincent — twee uur na het mislopen van Europees voetbal stonden de supporters zijn naam te zingen aan de stadionpoorten.”

Verschueren verontschuldigt zich ook. “Ik wist dat er een risico was verbonden aan onze politiek — Chadli en Nasri waren blessuregevoelig. Als ik érgens spijt van heb, dan is het dat we té veel risico's op hetzelfde moment hebben genomen. Het is faliekant uitgedraaid. Daar wil ik mij voor verontschuldigen bij de fans.”

“Maar het was een poging om hen opnieuw droomvoetbal te bezorgen. En ik blijf erbij dat we Europees voetbal gemist hebben enkel door Covid. Zoals de ploeg draaide begin maart... ik durf te stellen dat we minstens de Play-Off-finale hadden gespeeld”, aldus Verschueren.