Anderlecht vol vertrouwen voor Genk: Tegen grote ploegen doen we niet onder

Anderlecht vol vertrouwen voor Genk: "Tegen grote ploegen doen we niet onder"

05-02-2021 19:30
16

Op zondag krijgen we in de Belgische competitie nog een mooie topper met de partij tussen KRC Genk en RSC Anderlecht. Voor paars-wit een belangrijke wedstrijd in de strijd om Play-Off 1. Al is er van druk geen sprake bij Vincent Kompany.

Met nog negen wedstrijden te gaan in de reguliere competitie kan Anderlecht elk punt goed gebruiken. Toch wil Kompany zijn ploeg niet te veel druk opleggen. "We zijn er klaar voor en hebben zin in de strijd", citeert Het Nieuwsblad de trainer. "We hebben goesting om ons te meten met een ploeg die heel veel kwaliteiten heeft. We zullen goed moeten zijn om tegen Genk een resultaat te boeken", klinkt het.

Kompany gelooft ook dat een goed resultaat tegen Genk zeker mogelijk is. "Tegen de grote ploegen hebben wij, vooral op vlak van resultaat, nog niet vaak moeten onderdoen dit seizoen. Genk heeft offensieve dreiging in huis en kan vanuit de eigen sterkte spelen, en wedstrijden zoals onze heenmatch tegen hen zijn leuk voor de neutrale toeschouwer", geeft Kompany aan.

Dat Anderlecht woensdag nog moest spelen en Genk geen bekervoetbal speelde, is voor Kompany geen probleem. "Ik zie dat niet eens als een nadeel. We kunnen de extra minuten en de automatismen goed gebruiken. Verschillende jongens zitten nog in een integratieproces. Mijn jongens zijn fit en kunnen goed lopen, dat is een voordeel van zo‘n jonge groep. Veel wedstrijden zijn voor ons echt geen probleem", besluit hij.