Niet alle jonkies overtuigen bij RSC Anderlecht: Die mix is er niet meer

Niet alle jonkies overtuigen bij RSC Anderlecht: "Die mix is er niet meer"

05-02-2021 20:45 Laatste update: 20:47
5

RSC Anderlecht wordt gezien als één van de grootste clubs in ons land, maar heeft het de laatste jaren bijzonder moeilijk. Successen worden er niet meteen verwacht, ziet ook Hoofd Jeugdopleidingen Jean Kindermans.

Bij Anderlecht heeft men deels noodgedwongen naar de eigen jeugd moeten grijpen, die Anderlecht aan successen moet helpen. Dat loopt niet altijd even vlot, met enkele jongeren die soms toch niet weten door te breken. Kindermans weet ook hoe dat komt.

"Het grote Anderlecht dat wij kenden, tot pakweg 2015, had altijd een goede mix van zeer goede spelers en dat aangevuld met een aantal talenten uit de eigen jeugd. Vandaag de dag is die mix er niet meer", zegt hij bij Radio Radzinski.

"We hebben wel nog wat goede spelers en heel goede jeugdvoetballers, maar die mix is momenteel niet meer zoals vroeger. Het is logisch dat Vincent Kompany zijn jonge jongens beschermt. Je kan toch niet verwachten dat Kompany hen gaat bekritiseren in de pers…? De jonge jongens moeten nu het gewicht van de wedstrijd dragen en dat gaat met vallen en opstaan", geeft Kindermans aan.