Genk kan Anderlecht klap uitdelen in strijd om Play-Off 1: Referentiematch

Genk kan Anderlecht klap uitdelen in strijd om Play-Off 1: "Referentiematch"

05-02-2021 17:44
13

KRC Genk en John van den Brom moeten komend weekend weer vol aan de bak en nemen het op tegen RSC Anderlecht. Een uitgerust Genk, dat niet in de beker moest aantreden, kijkt reikhalzend uit naar die partij. De Limburgers beseffen dat er een goede zaak gedaan kan worden.

Aan het begin van het seizoen werd al snel duidelijk gemaakt dat Play-Off 1 het grote doel is. Bij winst tegen Anderlecht, dat op een vijfde plek staat, kan er dus een goede zaak gedaan worden. "Hopelijk wordt dit een nieuwe referentiematch en leveren we een prestatie zoals thuis tegen Antwerp", zegt Van den Brom bij Het Nieuwsblad.

Strijd om Play-Off 1
Genk heeft de punten ook nodig na de 8 op 21 in de maand januari. "Ook al vind ik dat we - en dat geldt ook voor Anderlecht - iets meer punten hadden verdiend, dan dat we uiteindelijk hebben vergaard", geeft Van den Brom aan.

"Uiteindelijk is de kloof ten opzichte van Club Brugge flink vergroot maar zitten we nog steeds op koers om het ticket voor Play-Off 1 te pakken. Dat willen we de volgende weken ook veiligstellen, daarin is een rechtstreeks duel met Anderlecht natuurlijk belangrijk", klinkt het.

"Ik zeg niet dat we hen nu al definitief achter ons kunnen houden maar we kunnen wel een groot gat - van acht punten - slaan. Na zondag zijn we ook al op acht wedstrijden van het eind van de reguliere competitie", aldus Van den Brom.