Ashimeru was 120 seconden verwijderd van record bij Anderlecht

Ashimeru was 120 seconden verwijderd van record bij Anderlecht

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 17:02vr 05-02-2021 om 17:02

Majeed Ashimeru mocht eerder deze week dan toch debuteren voor RSC Anderlecht en wist meteen te overtuigen. In de partij tegen RFC Luik scoorde de middenvelder en had hij ook ei zo na een record beet.

Vincent Kompany liet de Ghanees na 62 minuten voetballen invallen en zag Ashimeru amper vijf minuten later al de 0-2 scoren. Een bijzonder mooi debuut dus voor Ashimeru, die daarmee onder andere Michel Vlap klopt als de snelst scorende debutant voor Anderlecht. De Nederlander had daar bijvoorbeeld dertien minuten voor nodig.

De snelste scorende debutant ooit is Ashimeru echter niet. Zo weet men bij La Dernière Heure dat de middenvelder dat record aan Ruud Geels moet laten. De Nederlandse spits scoorde na amper drie minuten al zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Dat deed hij ook in de beker, tegen Jong Lede.

Geels werd uiteindelijk ook een groot succes bij Anderlecht en scoorde in zijn eerste seizoen maar liefst 25 keer in 28 partijen. Het jaar daarop keerde hij al opnieuw terug naar Nederland, waar hij aan de slag ging bij Sparta Rotterdam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws