Schoofs (ex-KAA Gent) vindt geluk in Nederland: Alles loopt goed

Schoofs (ex-KAA Gent) vindt geluk in Nederland: "Alles loopt goed"

05-02-2021 13:00 Laatste update: 13:02
5

Lucas Schoofs (24) heeft zijn draai gevonden in de Eredivisie. De Belgische middenvelder is er een vaste waarde bij Heracles. Niet evident, want Schoofs stond liefst anderhalf jaar aan de kant met de zenuwstoornis CRPS.

Door die zenuwstoornis viel zijn uitleenbeurt aan NAC Breda helemaal in het water. "Het heeft verschillende gradaties", legt hij uit aan Het Belang Van Limburg. "De ergste vormen kunnen leiden tot amputatie, maar bij mij was het gelukkig niet zo erg. Een beetje rusten, extra vitamine C nemen en buiten de pijn werken, dan zou dat niet te lang moeten duren. Het bleef dus wel lang duren. Geen idee waarom het allemaal zo heeft aangesleept. Ik ben gewoon blij dat het achter rug is."

Door die blessure moest hij wel vertrekken bij KAA Gent. "Mijn contract werd er om die reden ontbonden. Op zich niet onlogisch. Ik begreep ook wel dat de clubs hun twijfels hadden door mijn lange afwezigheid, al was ik honderd procent fit. Ik zat de hele zomer te wachten en dacht 'er gaat precies niet veel meer komen'. Toen kwam Heracles Almelo. Alles was vrij snel geregeld. Ik kon die kans uiteraard niet laten liggen."

Na een moeizaam eerste seizoen is hij nu een vaste basispion. "Op dit moment loopt alles goed. Ik heb aan de start van dit seizoen moeten vechten voor mijn plaats. Dat wist ik ook. Ik ben blijven werken en pushen. Telkens als ik inviel en mocht starten, probeerde ik goed te presteren. Dat harde werk heeft geloond. Ik zit nu aan twee doelpunten en één assist, voor een verdedigende middenvelder is dat niet slecht. Een goalgetter zal ik nooit worden."

Toekomst?
Het contract van Schoofs loopt wel bijna af in Almelo. "De club heeft wel een optie op een bijkomend jaar. Ik heb er nog niks over gehoord, maar ik ben tevreden. Niet gek, zeker als je ziet waar ik vandaan kom. Ik had heel lang niet gevoetbald en heb weer aan de weg moeten timmeren. Op dit moment speel ik alles. Heracles is ook een rustige, familiale club waar ik me goed voel."