Dendoncker blinkt uit in de Premier League: Een enorme progressie

Dendoncker blinkt uit in de Premier League: "Een enorme progressie"

05-02-2021 13:15
14

Leander Dendoncker mag voor het komende EK stilaan hopen op een basisplaats. De kans dat Axel Witsel het toernooi haalt is namelijk klein. Bondscoach Roberto Martinez is alvast tevreden over de progressie van Dendoncker.

"Het is februari, het is te vroeg om over een vervanger voor Witsel te praten", maakt hij duidelijk in Het Laatste Nieuws. "Maar Dendoncker heeft de afgelopen vier jaar een enorme progressie gemaakt. Hij is een betere versie van zichzelf geworden in de Premier League. Hij is de meest betrouwbare speler bij zijn ploeg en speelt nagenoeg elke minuut. Hij zit in een geweldige fase van zijn carrière."

Martinez doet graag een beroep op hem. "Dendoncker is een type speler dat een trainer in staat stelt op verschillende manieren te spelen. Hij kan in een defensie met drie spelen, hij kan als '6' spelen, zijn meest natuurlijke positie is de nummer '8', daar heeft hij meer vrijheid. Die flexibiliteit maakt dat hij eigenlijk in gelijk welke ploeg zou passen. De wedstrijden die hij heeft gespeeld bij de Rode Duivels, dat waren zeer veeleisende wedstrijden. En hij was gewoon indrukwekkend."

Hij wordt dus veel belangrijker dan op het WK 2018. "Zeker en vast. Hij is twee jaar ouder, hij is gegroeid in de Premier League en hij draagt ook meer verantwoordelijkheid bij Wolverhampton. En er is nog een ruime marge voor progressie."