Zetterberg (ex-Anderlecht) onder het mes: Kon zelfs niet meer wandelen

Zetterberg (ex-Anderlecht) onder het mes: "Kon zelfs niet meer wandelen"

05-02-2021 11:00 Laatste update: 12:02
3

Pär Zetterberg heeft een ingrijpende operatie ondergaan. Zetterberg heeft namelijk twee nieuwe knieën gekregen. De Zweed geeft in Het Nieuwsblad aan dat hij al jaren sukkelt met die knieën. 

"Het moest gebeuren", aldus Zetterberg bij Het Nieuwsblad. "Al tijdens mijn actieve carrière zeiden de dokters me dat ik ooit twee nieuwe knieën nodig zou hebben. Die operatie heb ik zo lang mogelijk uitgesteld, maar nu begon ik er zwaar onder te lijden. Ik kon niet eens meer gaan wandelen met de hond. 's Nachts werd ik wakker van de pijn en vaak kon ik niet slapen zonder pijnstillende medicatie."

Tijdens zijn carrière scheurde Zetterberg al verschillende keren de kruisbanden. "Spierblessures waren bij mij een zeldzaamheid, maar mijn knieën bleken mijn zwakke plek. Het kraakbeen brokkelde af en na verloop van tijd was het helemaal weg. Dan schuurt het ene bot op het andere en wordt dat heel pijnlijk. Ach, elke profvoetballer heeft wel zo'n tere plek. Een voetbalcarrière levert veel plezier op, maar brengt ook heel wat ongemakken met zich mee."

Begin vorig jaar werd Zetterberg ontslagen bij Anderlecht, maar hij is nu klaar voor een nieuwe uitdaging. "Natuurlijk waren er wel wat aanbiedingen van andere clubs, maar door mijn knieprobleem hield ik steeds de boot af. Maar aangezien ik binnenkort weer fit en gezond zal zijn, sta ik vanaf dan wel weer open voor projecten in het voetbal."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pär Zetterberg (@parzetterberg21)