Romelu zou het wel appreciëren mocht Jordan er in juni bij zijn op het EK

"Romelu zou het wel appreciëren mocht Jordan er in juni bij zijn op het EK"

04-02-2021 21:42
5

In de zomer staat het Europees Kampionschap op het programma. Roberto Martinez heeft de scouting opgetrokken en is op zoek naar de perfecte selectie om naar het EK te gaan. Eén van die kandidaten is Jordan Lukaku maar volgens Marc Degryse is er nog wat werk voor de boeg.

Jordan Lukaku kwam in de verlengde zomermercato naar Royal Antwerp FC. Hij wou terug meer spelen en zich in de kijker spelen bij de bondscoach maar volgens Marc Degryse moet Jordan Lukaku nog wat progressie maken om een selectie te claimen. 

Degryse vindt de transfer van Jordan Lukaku een verstandige keuze. "Het is goed dat Jordan veel in actie komt en vertrouwen krijgt, maar hij moet nog stappen zetten om een selectie te wettigen. Er is nog veel werk aan de winkel. De omstandigheden zijn wel ideaal: club en trainer geloven helemaal in hem. Hij is bij Antwerp wingback in een systeem met een driemansverdediging, zoals ook de nationale ploeg speelt. Het is ook belangrijk dat hij nummer één is bij Antwerp en dat ook voelt", liet de huisanalist van Het Laatste Nieuws weten. 

Om Degryse te overtuigen dat J. Lukaku mee moet naar het EK deze zomer wil de analist nog enkele zaken zien van de linksachter. "Ik wil nog wel wat wedstrijden zien waarin hij over zijn mannetje gaat, een goede voorzet aflevert, zijn tegenstander achter zich laat lopen. In wedstrijden met goede tegenstanders. Lukt dat, dan zet hij zijn kandidatuur kracht bij. Lukaku heeft nog vier maanden de tijd om veel wedstrijden te spelen en te verbeteren. Belangrijk daarbij is dat hij niet te ver vooruit kijkt. We zijn nog maar begin februari, hé", verklaarde Degryse.