'Dimata zat 14(!) uur in auto om transfer Anderlecht naar Espanyol te realiseren'

'Dimata zat 14(!) uur in auto om transfer Anderlecht naar Espanyol te realiseren'

04-02-2021 19:30
22

Landry Dimata heeft de voorbije transferperiode dan toch gekozen voor een tijdelijk vertrek bij RSC Anderlecht. Hij gaat aan de slag bij het Spaanse Espanyol Barcelona. En daar had Dimata heel veel voor over.

Dimata werkte zondag nog een wedstrijd af tegen KAA Gent en trok meteen daarop richting Spanje. Niet met het vliegtuig, maar wel met... de auto. Zo weet men bij het Spaanse AS. De aanvaller stapte om 22 uur in de auto voor een verre rit richting Barcelona.

Op maandag stond namelijk de deadline day gepland, terwijl Espanyol Dimata nog medisch wilde testen omwille van zijn knieproblemen de voorbije maanden. Dimata aasde ook op een vertrek en koos er dan ook voor om veertien uur aan een stuk, zonder één pauze, richting Barcelona te rijden (met chauffeur).

Definitief?
Volgens de Spaanse krant aast Dimata, die een cursus Spaans zal volgen, ook op een definitieve transfer. Espanyol Barcelona kan de aanvaller ook definitief overnemen aangezien het een aankoopoptie wist te bedingen.

Dat Dimata in Spanje wil blijven, bevestigde zijn makelaar José Rodriguez. "Hij is dan ook niet van plan om hier slechts enkele maanden te leven, maar is gekomen met de bedoeling te blijven", klonk het.