Mourinho stookt het vuurtje vast op: 'Trainer zijn bij Chelsea is niet moeilijk'

Mourinho stookt het vuurtje vast op: 'Trainer zijn bij Chelsea is niet moeilijk'

04-02-2021 15:45 Laatste update: 15:48
4

José Mourinho heeft Thomas Tuchel op geheel eigen wijze welkom geheten in de Premier League. Tottenham Hotspur en Chelsea, de ploegen van de twee toptrainers, staan donderdagavond tegenover elkaar in Noord-Londen.

Volgens Mourinho moet Tuchel presteren op Stamford Bridge. "Het is ook niet zo lastig om trainer te zijn van Chelsea", zegt de Portugees op de online persconferentie, opgetekend door diverse Engelse media. "Ik ben drie keer kampioen geworden met de club en dat lukte Antonio Conte en Carlo Ancelotti ook een keer. Het kan niet moeilijk zijn, want we hebben er allemaal prijzen gepakt."

Aan de spelers die de Duitser tot zijn beschikking heeft, kan het volgens Mourinho niet liggen. "Chelsea had een heel goed team onder Frank Lampard en heeft dat nu ook onder Tuchel. Hele grote veranderingen zijn waarschijnlijk niet verstandig en gaan niet werken, omdat de spelers daar niet klaar voor zijn. Maar kleine veranderingen kunnen wel positief uitpakken."

Tottenham en Chelsea staan donderdagavond in het Tottenham Hotspur Stadium tegenover elkaar. Voor beide ploegen is het een wedstrijd die gewonnen moet worden, want anders wordt de achterstand op de top-vier en de bijbehorende Champions League-plaatsen wel erg groot. Beide ploegen staan zeven punten achter op nummer vier Liverpool.