Ajax baalt van Haller-blunder: 'Het ging om een vinkje aan of uitzetten'

Ajax baalt van Haller-blunder: 'Het ging om een vinkje aan of uitzetten'

04-02-2021 15:12
7

Erik ten Hag vindt dat Ajax hard gestraft wordt voor een 'administratieve fout'. De trainer van de Amsterdammers geeft toe dat de Amsterdammers in de fout zijn gegaan, maar dat ze nog steeds hopen op clementie van de UEFA.

De klap is in ieder geval hard aangekomen bij de trainer van de koploper van de Eredivisie. "Het is hier nooit saai", begint hij op de persconferentie ter voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. "Het is niet om te lachen. Ongelofelijk vervelend voor de speler in kwestie en wij hebben hem daarnaast natuurlijk niet voor niets gehaald. Hij heeft zijn waarde al laten zien."

Ten Hag geeft toe dat er sprake is van een menselijke fout. "Op administratief gebied is er iets fout gegaan. Het was iets met computers, dus hij is niet vergeten. Het ging om een vinkje aan of uitzetten en daar is iets verkeerd gegaan, want hij stond wel degelijk op de lijst. Dat is een kleinigheidje waarop het verkeerd is gegaan. Dat heeft nu hele grote consequenties en voelt onrechtvaardig."

Haller zelf gaat er volgens de trainer voorlopig rustig mee om. "Hij is ongelofelijk teleurgesteld en dit is een enorme tegenslag voor hem, maar hij is ook realistisch", klinkt het. "Hij weet dat de fout niet met opzet is gemaakt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren gaat nadrukkelijk geanalyseerd worden, maar Marc Overmars en ik zijn in principe verantwoordelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie