Vanaken ambitieus: “Och, ik denk dat Club Brugge elk jaar voor de dubbel gaat”

Vanaken ambitieus: “Och, ik denk dat Club Brugge elk jaar voor de dubbel gaat”

04-02-2021 14:30 Laatste update: 15:54
18

Club Brugge zette zonder problemen Olsa Brakel opzij in de beker. Het werd een ruime 6-1 overwinning en Blauw-Zwart strijdt zo nog mee op drie fronten. Hans Vanaken laat zich op de webstek van Club uit over de situatie.

“Iedereen had misschien dergelijke overwinning verwacht”, begint Brugse gelegenheidskapitein. “En achteraf is het dan ook logisch omdat Brakel al meer dan drie maanden niet heeft mogen spelen. In de eerste helft gingen zij er nog vol voor, maar je weet dat ze in de tweede helft zullen terug zakken.”

“Met mijn kopbaldoelpunt kwamen we al heel vroeg op voorsprong, maar even later krijgen we op een domme manier de gelijkmaker tegen en dan was het weer herbeginnen voor ons. Daarna waren we eventjes ons tempo kwijt, maar in de tweede helft konden we dan toch de puntjes op de i zetten en was de klus geklaard zou ik zeggen.”

Ambitie is groot
Vanaken is ambitieus. “Och, ik denk dat wij elk jaar voor de dubbel gaan”, ging Vanaken verder. “Wij zijn elk seizoen gretig om op drie fronten te strijden en dat is dit jaar niet anders. Daar is de Belgische beker dus één van. De honger in deze groep is zeer groot.”

“Dat zal iedereen na Nieuwjaar wel al gemerkt hebben in de competitie en die lijn willen we nu ook doortrekken in deze bekercompetitie. We weten dat Antwerp daarin onze volgende tegenstander is, maar dat is pas voor volgende week. Eerst moeten we nog de uitwedstrijd op Waasland-Beveren tot een goed einde brengen”, aldus Vanaken.