Samoise voor het eerst in de basis bij KAA Gent: “Dat maakt het helemaal af”

Samoise voor het eerst in de basis bij KAA Gent: “Dat maakt het helemaal af”

Gepubliceerd: donderdag 4 februari 2021 om 14:14do 04-02-2021 om 14:14

Matisse Samoise kreeg in de beker voor KAA Gent zijn eerste basisplaats tegen Heur-Tongeren. De polyvalente middenvelder scoorde zijn tweede goal voor de Buffalo’s. Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt hij over de match.

“Het is leuk dat ik opnieuw mijn kans gekregen heb", begint Samoise. “Om dan ook nog eens te scoren maakte het helemaal af. De mooiste blijft toch die van tegen Beerschot. Daar ging ook een heel mooie assist van Milad Mohammadi aan vooraf. Vandaag kwam de bal eerder gelukkig voor mijn voeten. Of mijn leven veranderd is? Dat gaat nog.”

Samoise is polyvalent. “Het maakt me niet uit waar de coach me zet, ik ben blij als ik kan spelen. Ik heb vroeger nog een poos als rechtsback gespeeld, dat heeft me alvast geholpen. In de eerste helft stond ik inderdaad op de rechterkant, maar na de rust kwam ik als één van de drie aanvallers in een vrije rol terecht.”

Vanhaezebrouck zei op voorhand tegen Samoise dat hij zou spelen. “Maandag wist ik al iets. Ik speelde een oefenmatch met de beloften en moest er na zestig minuten af. Toen zei de coach al dat ik vandaag misschien zou mogen starten. Uiteraard heeft de coach ook met mij gepraat. Hij heeft me hier en daar wat tips gegeven. Uiteraard smaakt dit naar meer, maar ik moet vooral geduld hebben en dankbaar zijn dat ik deze kans kreeg.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws