'Ajax blundert, Haller kan waarschijnlijk niet meespelen in Europa League'

'Ajax blundert, Haller kan waarschijnlijk niet meespelen in Europa League'

04-02-2021 12:27
2

De kans is 'zeer klein' dat Sébastien Haller dit seizoen in de Europa League gaat spelen. Dat meldt de NOS. Ajax heeft geblunderd met zijn inschrijving en onderzoekt de mogelijkheden om de fout nog recht te zetten, maar het leed lijkt al geschied.

De UEFA maakte woensdag de spelerslijst van Ajax voor het vervolg in de Europa League bekend. Uitgerekend recordaankoop Sébastien Haller ontbrak. "Het klopt inderdaad dat Haller niet op de lijst staat", liet een woordvoerder weten aan NU.nl. "We zijn met de KNVB en de UEFA aan het uitzoeken waar het mis is gegaan."

De fout rond de inschrijving voor de Europa League, blijkt nu bij Ajax zelf te liggen, meldt de NOS. 'Ajax erkent dat het is vergeten om de recordaankoop op de spelerslijst te zetten. De club onderzoekt nu alle mogelijkheden om de fout nog recht te zetten, maar de kans dat dat lukt is zeer klein', meldt de omroep.

Haller kwam begin januari voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United, maar mag dus hoogstwaarschijnlijk geen Europese wedstrijden spelen. Op 18 februari speelt Ajax de eerste wedstrijd in de zestiende finales tegen Lille OSC. Een week later komt de koploper van de Ligue 1 op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Extra pijnlijk voor Ajax is dat de persoon die bij de Amsterdammers verantwoordelijk is voor het invoeren van de namen voor de UEFA-lijst, twee keer heeft gemist dat Haller ontbrak. 'Ajax moet alle spelers die het wil inzetten in Europese wedstrijden aanmelden via het 'TNS-systeem' van de UEFA', verklaart de NOS. 'De KNVB controleert daarna of alle ingeschreven spelers speelgerechtigd zijn. Als dat het geval is, gaat de lijst terug naar de club die het daarna doorstuurt naar de UEFA.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie