KAA Gent en KRC Genk slaan alarm: Conference League is een drama

KAA Gent en KRC Genk slaan alarm: "Conference League is een drama"

04-02-2021 11:00 Laatste update: 11:20
65

Volgend seizoen gaat een nieuwe Europese competitie van start. De zogeheten Conference League gaan nog onder de Europa League staan. KAA Gent en KRC Genk hebben duidelijk niet veel zin in die nieuwe competitie...

Twee Belgische teams gaan sowieso wel in die Conference League belanden. "Ik vind dit een drama voor België", aldus Michel Louwagie van KAA Gent bij Het Laatste Nieuws. "Vroeger was de bekerwinnaar, het nummer drie en vier in de stand zeker om in de Europa League te spelen. Nu is dat niet meer zo. Ik ben ontgoocheld in de mensen die dat plan bij de UEFA verdedigd hebben."

In de Conference League zullen natuurlijk veel minder bekende teams zitten. "Als je tegen teams speelt waarvan de fan niet eens de namen kent, lok je ook minder volk naar het stadion. AA Gent speelde vijf jaar geleden nog Champions League tegen Wolfsburg, dan dromen de mensen opnieuw daarvan. Ook in de Europa League had Gent voor het publiek interessante tegenstrevers. In de Conference League zal die beleving gewoon minder zijn."

Ook Peter Croonen, de voorzitter van KRC Genk, is niet gewonnen voor deze competitie. "In het Europees voetbal speelt ook de aantrekkelijkheid mee om spelers te halen en te verkopen. Een voorbeeld: wij konden Théo Bongonda nooit halen als we geen Champions League gespeeld zouden hebben. En dan zou ook Zulte Waregem een belangrijk transferbedrag misgelopen hebben. Het hele ecosysteem van België lijdt onder minder kwalitatieve tickets voor Europa."