Na amper één training is Tissoudali al beslissend: Verbeteren met de tijd

Na amper één training is Tissoudali al beslissend: "Verbeteren met de tijd"

03-02-2021 22:34
6

In de zestiende finales van de Croky Cup schakelde KAA Gent met sprekend gemak KFC Heur-Tongeren uit: 5-0. Tarik Tissoudali beleefde een opgemerkt debuut. Nauwelijks 48 uur na zijn transfer van K. Beerschot V.A. was de aanvaller meteen bepalend voor zijn kersverse team.

Tissoudali scoorde en deelde ook een assist uit. "Natuurlijk is het voor een aanvaller altijd leuk om te scoren", geeft de Amsterdammer aan op de website van Gent. "Het team heeft goed gespeeld vandaag en dit was vast en zeker een verdiende overwinning."

Dat Tissoudali nu al van waarde is, valt best opvallend te noemen. Hij trainde welgeteld één keer mee. "Hoe de aanpassing verliep? Goed, maar dit zal vooral verbeteren door tijd met elkaar door te brengen en zo automatismen te kweken. En uiteraard leer ik ze beter kenen door wedstrijden te spelen", gunt hij zichzelf nog wat tijd.

Bij de rust bleef de dribbelaar in de kleedkamer. Dat had een logische verklaring. "Ik voelde iets licht in mijn bovenbeen. Mij leek het dus beter om geen risico te nemen", drukt Tissoudali mogelijke twijfels de kop in.