Z-Waregem onderuit tegen amateurs, Oostende wint spannend duel tegen W-Beveren

03-02-2021 21:53 Laatste update: 21:54
9

Zulte Waregem ligt uit de Beker van Belgie. De ploeg van Franky Dury ging met 1-0 onderuit op het veld van Olympic Charleroi. Sint Truiden mag wel verder bekeren na een overwinning tegen Lokeren Temse. KV Oostende won dan weer een spannend duel tegen Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren - KV Oostende 2-3
De thuisploeg kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong: Faucher onderschepte de bal na slecht uitvoetballen bij Oostende en stuurde Frey weg. Die omzeilde Hubert en werkte knap af. Kort voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na balverlies van Leuko kwam Gueye alleen voor Gabriël. Hij twijfelfde niet en knalde gelijkmaker binnen.

Waasland-Beveren klom vlak na de rust weer op voorsprong. Faucher trof eerst de paal, maar in de herneming was het wel raak: 2-1. De thuisploeg zette door en maakte er zelfs bijna 3-1 van, maar Hubert hield Faucher van zijn tweede van de avond. Het zou Waasland-Beveren zuur opbreken, want Oostende kwam langszij via Gueye, die wél z'n tweede van de avond maakte. Iets later volgde een nog harder verdict: Thiam bracht Hjulsager alleen voor doel en de Deen tikte onder Gabriël binnen. Waasland-Beveren bekwam niet meer van de opdoffer. Oostende wint met 2-3 en gaat door naar de volgende ronde.

Olympic Charleroi - Zulte Waregem 1-0
Zulte Waregem heeft zich laten ringeloren op het veld van Olympic Charleroi. De ploeg van Franky Dury had in de eerste helft het meeste balbezit en kreeg ook de beste kans (een schot van De Bock op de lat), maar de thuisploeg voetbalde vrank en vrij en loerde en dat bleef het ook na de rust doen. Toen iedereen zich al leek neer te leggen bij verlengingen sloeg Olympic toe: een hoekschop werd niet goed weggewerkt en Delbergue joeg de afvallende heerlijk binnen. In de resterende tien minuten kon Zulte Waregem geen vuist meer maken. Dahmane kreeg nog een uitstekende kans op 2-0, maar hij miste. Het maakte weinig uit, want Olympic wint met 1-0 en zorgt voor een bekerstunt tegen Zulte Waregem.

Lokeren-Temse - Sint Truiden 0-2
Lokeren-Temse heeft dan weer niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Sint Truiden. De Kanaries trokken met een voorsprong de rust in na een vroeg doelpunt van Nazon. Lokeren-Temse kwam gaandeweg wel beter in de wedstrijd, maar kansen leverde dat niet op. In de tweede helft controleerde STVV de partij. Nazon leek de score te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk kon Ito halfweg de tweede helft de 0-2 op het scorebord zetten. Lokeren-Temse kon geen vuist meer maken, dus dat was ook de eindstand.