KV Mechelen wint van RWDM, spits Druijf opent rekening voor Malinwa

03-02-2021 17:50 Laatste update: 18:19
4

KV Mechelen heeft de bekermatch tegen 1B-club RWDM met 2-0 gewonnen. Ferdy Druijf opende zijn rekening voor Malinwa. Een mooi verjaardagscadeau voor coach Wouter Vrancken die vandaag 42 jaar wordt.

Na 26 minuten kreeg KV Mechelen een penalty toegewezen nadat Van den Bogaert een fout beging op Kaboré in de zestien. Aanvaller Druijf zette de strafschop om en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor Malinwa. De ruststand bleef bij 1-0.

In de tweede helft kwam RWDM eindelijk opzetten. Nzuzu trapte sterk naar doel, maar sluitpost Coucke redde de bal even knap. Toch was het de thuisploeg die weer de weg naar doel kon vinden. Shved kapt naar binnen en doelman Sadin werd in de korte hoek gepakt.

RWDM zette in het slotkwartier nog druk op KV Mechelen, maar het mocht niet baten. De eindstand was 2-0 in het voordeel van Malinwa.