Dubbel gevoel bij vertrek van talent: 'Had hem liever bij Bayern gehouden'

Dubbel gevoel bij vertrek van talent: 'Had hem liever bij Bayern gehouden'

03-02-2021 15:45 Laatste update: 15:46
4

Bayern München-trainer Hansi Flick had Joshua Zirkzee liever niet op huurbasis naar Parma laten vertrekken, maar begrijpt dat de Nederlandse spits speelminuten nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. De oefenmeester wijst daarbij naar het pad dat David Alaba en Phillipp Lahm aflegden bij Der Rekordmeister.

Flick nam op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Hertha BSC van aanstaande vrijdag ruim de tijd voor de aanwezige journalisten in de Allianz Arena. Hierbij ging hij kort in op de situatie van Zirkzee en een andere verhuurde speler, Chris Richards.

"Het is belangrijk dat ze gaan spelen. Zirkzee en Richards zijn twee spelers die ik liever bij de club had gehouden. Maar het is cruciaal voor hun ontwikkeling dat ze wedstrijdervaring op gaan doen. Spelers als Lahm en Alaba hebben dezelfde weg bewandeld en gaven daarna Bayern vorm."

Zirzkee maakt het seizoen op huurbasis af bij het Italiaanse Parma, dat ook een optie tot koop bedongen heeft in de onderhandelingen met Bayern. De kans bestaat dus dat de spits zijn laatste duel voor Bayern al gespeeld heeft. Parma kan hem voor een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro definitief overnemen.