Koeman over Lukaku: Dat was pijnlijk bij Everton, we verloren 25 goals

Koeman over Lukaku: "Dat was pijnlijk bij Everton, we verloren 25 goals"

03-02-2021 14:25
1

Ronald Koeman heeft in gesprek met The Athletic gereflecteerd op zijn mislukte periode bij Everton. De achterban van The Toffees verwachtte te veel, vindt de huidige trainer van FC Barcelona. Koeman destijds de coach van Romelu Lukaku, die erop los scoorde bij Everton.

Everton haalde Koeman in 2016 naar Goodison Park en ontsloeg hem zestien maanden later als degradatiekandidaat na een 5-2 nederlaag tegen Arsenal. "Het was een moeilijke tijd", kijkt Koeman terug. "Everton is een club waarbij de supporters soms te veel verwachten. Ik denk dat ze nog in het verleden leven."

"Mijn eerste seizoen verliep nog heel goed", vervolgt Koeman. "Romelu Lukaku scoorde 25 keer en we wonnen bijvoorbeeld met 4-0 van Manchester City. We versloegen alle grote clubs, dus dat was mooi. Maar de volgende stap zetten, dat is het moeilijkst."

Everton smeet in 2017 met miljoenen voor Jordan Pickford, Michael Keane en Gylfi Sigurdsson, maar de aankopen stelden teleur en dreven Koeman uiteindelijk richting de afgrond. "De grootste misser was dat we geen vervanger haalden voor Lukaku. Dat was heel pijnlijk. We verloren gewoon 25 goals."