Antwerp krijgt goed nieuws: Hij zal een serieuze versterking zijn

Antwerp krijgt goed nieuws: "Hij zal een serieuze versterking zijn"

03-02-2021 11:30
2

Royal Antwerp FC slaagde er op de valreep nog in om een extra verdediger aan. Het trok Maxime Le Marchand aan, die wordt geleend van het Engelse Fulham FC. Denis Odoi, ploegmaat van de verdediger, kent Le Marchand ook maar al te goed.

Odoi is momenteel actief bij Fulham en speelde jaren samen met Le Marchand. Hij kon het ook bijzonder goed vinden met de Fransman. "Hij was door iederéén geliefd, omdat hij zo'n lieve en goeie gast is, maar wij waren inderdaad vrij close", zegt Odoi in Gazet van Antwerpen.

"Zeker omdat we in dezelfde situatie zaten, familiaal dan. Bij de geboorte van mijn dochter heeft hij nog even voor onze zoon gezorgd. En omgekeerd heb ik voor zijn dochter gezorgd toen hij vorig jaar zijn tweede dochter kreeg. Max en ik hadden veel aan elkaar. Ik zal hem missen", aldus Odoi.

Een versterking
Naast het veld een goede ploegmaat, maar op het veld ook een versterking voor Antwerp volgens Odoi. "Max is gewoon een goeie speler. Een proper uitvoetballende verdediger met een supergoeie basistechniek en heel goeie voeten", geeft Odoi aan.

"Hij is ook kopbalsterk en staat fysiek zijn mannetje, maar hij is niet de meest agressieve verdediger. Dat zit in zijn karakter, hij is een rustige gast. Maar soms is hij iets te braaf, vind ik, ook op het veld", ziet Odoi toch nog een minpunt.

Toch twijfelt Odoi er niet aan dat Le Marchand zal slagen bij Antwerp. "Hij is geen opvallende speler, hij zal ook niet het hoge woord voeren of een dominante figuur worden in de kleedkamer. Maar hij is een heel betrouwbare en constante speler en zal een serieuze versterking zijn voor Antwerp", besluit de verdediger.