'Rode Duivels hebben Struijk beet: verdediger vraagt Belgisch paspoort aan'

'Rode Duivels hebben Struijk beet: verdediger vraagt Belgisch paspoort aan'

03-02-2021 11:00
4

Pascal Struijk heeft een Belgisch paspoort aangevraagd. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 21-jarige verdediger van Leeds United is een serieuze optie voor bondscoach Roberto Martinez.

Martinez overweegt Struijk uit te nodigen voor de eerstvolgende interlandperiode in maart. De in Deurne geboren verdediger heeft de Nederlandse én Belgische nationaliteit en kan daardoor kiezen tussen beide nationale elftallen.

Om voor de Rode Duivels uit te kunnen komen, moet Struijk eerst een Belgisch paspoort verkrijgen. De Belgische voetbalbond (KBVB) bond bevestigt tegenover Het Nieuwsblad dat de Nederlander de aanvraagprocedure heeft geopend.

Struijk speelde in de jeugd van ADO Den Haag en Ajax en is de laatste weken uitgegroeid tot een vaste waarde bij Leeds United. Omdat hij linksbenig is, heeft hij een interessant profiel voor Martinez. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen raken bovendien op leeftijd.

Helemaal nieuw is het getouwtrek om Struijk overigens niet. Zo polste Jacky Mathijssen hem in het verleden al eens voor de Belgische jeugdselecties. Daar had de verdediger op dat moment geen oren naar, maar inmiddels ziet de situatie er anders uit.