Ex-spits van Club Brugge heeft eitje te pellen met Deschacht: 'Ben geen clochard'

Ex-spits van Club Brugge heeft eitje te pellen met Deschacht: 'Ben geen clochard'

03-02-2021 10:44
12

In de Beker van België staan Zulte Waregem en Olympic Charleroi woensdagavond tegenover elkaar. Een speciale wedstrijd voor Mohamed Dahmane, momenteel sportief directeur én speler van de Waalse club. Hij kijkt vooral uit naar de confrontatie tegen Olivier Deschacht.

De inmiddels 38-jarige Dahmane en voormalige spits van Club Brugge en KRC Genk heeft namelijk nog een eitje te pellen met Deschacht. “Bij de loting dacht ik meteen dat God het toch maar mooi voor elkaar had gekregen. Ik was blij", onthult hij in Het Nieuwsblad.

Dahmane en Deschacht kwamen dertien jaar geleden namelijk in aanvaring met elkaar. Deschacht, toen nog bij Anderlecht, noemde Dahmane een 'clochard'. "Dat ben ik zeker niet vergeten. Nu zal hij zien dat de clochard rijk is. Geen miljonair maar ik heb mijn kost goed verdiend", zegt Dahmane.

"Kijk, voor zijn carrière kan je alleen respect hebben. Een goeie speler, nog altijd. Maar dat hij zoiets zei tegen een speler van een kleine club (Dahmane speelde toen voor Bergen, red.) vind ik nog altijd heel klein. Slecht."

"Wanneer ik zie wat hem later in zijn carrière overkomen is (het gokproces, red.), noem ik dat karma. Ik, le petit clochard, ben gelukkig vandaag. Ik hoop echt dat Francky Dury hem laat spelen. Dat wordt mooi", besluit Dahmane.