Lommel United moet het onderspit delven tegen KV Kortrijk

Lommel United moet het onderspit delven tegen KV Kortrijk

02-02-2021 21:51 Laatste update: 22:00

Dinsdagavond waren eindelijk de 16e finales van de Croky Cup aan de beurt. KV Kortrijk nam het op tegen Lommel United, de satellietploeg van Manchester City. Lommel streed voor wat ze waard waren maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven tegen KV Kortrijk.

Eerder op de avond werden al twee wedstrijden in de Beker van België afgehandeld. Union verraste Moeskroen door met tien spelers de eersteklasser in de laatste minuut uit te schakelen met 2-1. Antwerp won ook met de nodige moeite tegen amateurploeg La Louvière, het werd 2-1. Ook KV Kortrijk kende alle moeite met Lommel United, het won met 1-3 van de Limburgse satellietclub van Manchester City. 

KV Kortrijk begon goed aan de wedstrijd en kwam na een goed kwartier op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Gueye. Dat was meteen ook de ruststand. Kortrijk verdubbelde de score op het uur met dankzij gelegenheidsaanvoerder Teddy Chevalier, maar Kortrijk had zijn schaapjes echter nog niet op het droge. Lommel knokte zich terug in de wedstrijd met dank een een penaltydoelpunt die werd omgezet door Kis. De West-Vlamingen hielden echter stand en prikten nog één keer in de toegevoegde tijd op de counter, afwerker van dienst was Selemani. KV Kortrijk bekert zo verder naar de volgende ronde.