La Louvière strijdend ten onder tegen Antwerp, Union schakelt Moeskroen uit

02-02-2021 20:03
4

Dinsdagavond stonden de eerste 1/16e finales op het programma voor de Croky Cup. Daarin namen Royal Antwerp FC en Moeskroen het op tegen respectievelijk La Louvière en Union. Antwerp kende wat moeite met de amateurclub maar won met 2-1. Union schakelde eersteklasser Moeskroen uit met een doelpunt in de laatste minuut, 2-1.

Royal Antwerp FC - La Louvière (2A)
Royal Antwerp FC nam het op tegen La Louvière, de Waalse amateurploeg uit 2de nationale zorgde dat Antwerp het niet onder de knie had. Antwerp kwam vroeg op voorsprong dankzij Mbenza. Die glipte door de buitenspelval en maakte simpel de 1-0. La Louvière liet zich niet onbetuigd en met een mooi doelpunt knokten de bezoekers zich langszij Antwerp. Maar Ritchie De Laet was de verlosser met dienst bij de thuisploeg, 2-1 werd het na een weinig overtuigende avond van de bekerwinnaar van 2020.

Met veel moeite plaatste Antwerp zich voor de volgende ronde, daar wacht de winnar van het duel tussen Club Brugge en Olsa Brakel.

Union Saint-Gilloise (1B) - Moeskroen
Union schakelt met een miraculeuze terugkeer Moeskroen uit in de 16e finales van de Beker van België. Moeskroen kwam op slag van het halfuur op voorsprong via Marko Bakic. Union kreeg op het uur een rode kaart en moest nog een halfuur met tien verder, toch gaf Union zich niet gewonnen. In de laatste tien minuten keerde Union de situatie volledig om. In de 80e minuut maakte Dante Vanzeir er gelijk van. Casper Nielsen bracht de troepen van Mazzu in extase met een doelpunt in de laatste minuut van de extra tijd.

Union mag zich misschien opmaken voor een achtste finale tegen Anderlecht, dat het in 2018 al eens uitschakelde