Ik denk dat de Belgische en Tsjechische competitie aan elkaar gewaagd zijn

"Ik denk dat de Belgische en Tsjechische competitie aan elkaar gewaagd zijn"

02-02-2021 21:10
11

Club Brugge wist op de laatste dag van de wintermercato nog een uitgaande transfer te realiseren. De leider in de Belgische competitie liet Simon Deli terugkeren naar zijn ex-ploeg, Slavia Praag. De centrale verdediger wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

Simon Deli begon heel sterk aan zijn periode bij Club Brugge maar hoe goed zijn eerste seizoen was, hoe minder goed zijn tweede seizoen is. Club haalde zelfs Stefano Denswil terug omdat het niet echt meer geloofde in de kwaliteiten van Deli. 

Deli maakte de overstap terug naar zijn voormalige club, Slavia Praag. In zijn voorstelling vergeleek de reusachtige verdediger beide competities met elkaar. "Als ik de twee competities zou vergelijken, zou ik zeggen dat er in België zo praktisch voetbal wordt gespeeld. Maar je moet hier sterk zijn om de eerste te zijn, dus ik denk dat ze net zo goed zijn", verklaart Deli op de website van Slavia Praag.

De Praagse club wou Deli definitef overnemen maar Club Brugge zag dat niet zitten, toch niet voor de prijs dat Slavia Praag te bieden had. Deli kwam voor 2,5 miljoen euro naar Brugge, Slavia Praag had 2,7 miljoen euro over voor hun gewezen verdediger maar Club boog niet.