Wie is Struijk, de nieuwe oogappel van bondscoach Martinez? ‘Keuze dringt zich op'

Wie is Struijk, de nieuwe oogappel van bondscoach Martinez? ‘Keuze dringt zich op'

03-02-2021 10:00 Laatste update: 16:45
22

Roberto Martinez heeft een eerste lijntje uitgeworpen richting Pascal Struijk. De bondscoach wil de Belgische Nederlander overtuigen om voor de Rode Duivels te kiezen. In ons land is Struijk nog een nobele onbekende, VoetbalPrimeur.be geeft duiding.

Het was opvallend nieuws. Volgens Het Nieuwsblad zou Martinez met Leeds United-verdediger Struijk hebben gebeld omtrent de mogelijkheid om voor onze nationale ploeg uit te komen. Het telefoontje werd inmiddels ook bevestigd door de zaakwaarnemer van Struijk. De verdediger kwam in het verleden telkens uit voor de Nederlandse jeugdselecties maar kwam ter wereld in Deurne, in principe kan Struijk dus ook voor de Rode Duivels uitkomen. Intussen vroeg hij zelfs al een Belgisch paspoort aan.

Nu dat de 21-jarige verdediger een basisplaats te pakken heeft bij Leeds United lijkt Martinez dat ook te beseffen. Helemaal nieuw is het getouwtrek overigens niet, zo polste Jacky Mathijssen in het verleden al eens of Struijk interesse had om voor de Belgische jeugdselecties uit te komen. Daar had de verdediger op dat moment geen oren naar, inmiddels ziet de situatie er echter anders uit.

Waar Nederland een overvloed aan verdedigend talent kent, kampt ons land met een tekort aan verdedigers. Bij Oranje zou Struijk bijvoorbeeld spelers als Virgil Van Dijk, Mathijs De Ligt, Sven Botman, Stefan De Vrij en Nathan Ake voor zich moeten dulden. In ons land staan er uiteraard ook nog een heleboel grotere namen voor hem in de pikorde. Het grote verschil met Oranje is echter dat de Duivelse steunpilaren al een dagje ouder worden. Een toekomst bij de Rode Duivels lijkt dan ook meer perspectief te bieden aan de 21-jarige Struijk.

Mocht Struijk effectief voor de Rode Duivels kiezen bezit de centrale verdediger alvast over een troef dat het merendeel van het opkomende verdedigende talent in ons land niet bezit. Struijk is linksvoetig, een profiel waar Martinez al een hele tijd naar op zoek is. In het verleden werd bijvoorbeeld linkspoot Elias Cobbaut daardoor in de selectie opgenomen. De bondscoach beseft dat linksvoetige centrale verdedigers moeilijk te vinden zijn, Struijk beschikt daarom ook over een uiterst interessant profiel.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pascal Struijk (@pascalstruijk)

Toch moeten er ook enkele kanttekeningen worden gemaakt. Een wereldverdediger is de Belgische Nederlander op dit moment zeker niet. Struijk genoot zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag en Ajax waarna Leeds United hem wist te strikken. In Engeland had de verdediger het lange tijd erg lastig om door te breken. Eigenlijk is het pas sinds december dat Struijk regelmatig minuten maakt bij de Premier League-club. Na een twijfelachtig begin lijkt hij nu wel een vaste waarde binnen het team, het zal Martinez en de Belgische supporter hoop verschaffen. Struijk zal een belangrijke knoop moeten doorhakken met het oog op zijn carrière.