Duivelse ziekenboeg loopt vol: Witsel krijgt gezelschap van heleboel collega’s

Duivelse ziekenboeg loopt vol: Witsel krijgt gezelschap van heleboel collega’s

03-02-2021 12:00 Laatste update: 03-02-2021 12:00
4

De vrees van veel clubs en spelers lijkt uit te komen, dit seizoen vallen er opvallend veel spelers uit met een blessure. Ook de Rode Duivels ontsnappen er niet aan. Met het oog op het Europees Kampioenschap neemt VoetbalPrimeur.be een kijkje in de Duivelse ziekenboeg.

De grootse tol valt in Dortmund op te meten. Naast de onfortuinlijke Axel Witsel liggen ook Thorgan Hazard en Thomas Meunier er in de lappenmand. Het verhaal van Witsel is inmiddels gekend. De middenvelder scheurde begin januari zijn achillespees af en is bezig aan een maandenlange revalidatie, de kans dat Witsel fit geraakt tegen de start van het EK is bijzonder klein.

Gelukkig hebben de collega-Rode Duivels bij Dortmund iets meer geluk. Thorgan Hazard kampt sinds eind december met een spierblessure maar staat alweer dicht bij een terugkeer. Meunier had dan weer last van zijn knie, de kwetsuur zou echter niet al te ernstig zijn. Ook Meunier wordt binnenkort weer op het veld verwacht.

Goed nieuws is er ook voor Dedryck Boyata. De verdediger liep eind vorig jaar een blessure op aan zijn voet maar zou binnen enkele weken weer fit zijn. Zijn terugkeer wordt begin volgende maand verwacht. Dat is zeker en vast een opsteker voor Roberto Martinez, zeker omdat er momenteel een heleboel verdedigers kampen met blessures.

Zo viel Jason Denayer het afgelopen weekend geblesseerd uit, het is echter nog niet zeker hoe ernstig de kwetsuur is. Ook Timothy Castagne liep het afgelopen weekend een blessure op, het is nog onduidelijk hoe lang de spierblessure hem parten zal spelen. Daarnaast zijn er ook nog de onfortuinlijke blessures bij Zinho Vanheusden en Elias Cobbaut. Beide spelers klopten op deur van de nationale ploeg maar zitten middenin een zware revalidatie na ernstige blessures. Cobbaut zou inmiddels wel weer trainen, Vanheusden loopt voor op schema maar heeft nog een lange weg te gaan.

Ook in het aanvallend compartiment kampen de Rode Duivels met blessures. Dries Mertens sukkelt al een hele poos met zijn enkel. Een vervelende kwaal die hem langer dan verwacht aan de kant houdt. De rentree van Mertens wordt begin volgende maand verwacht. Ten slotte zijn er nog de blessures van Kevin De Bruyne en Dennis Praet. Die laatste is maanden out met een hamstringblessure. Het EK is echter niet in gevaar voor de middenvelder. De Bruyne is slechts enkele weken out met een mastringblessure. Zijn beschikbaarheid wordt op 4-6 weken geschat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie