Marseille ontslaat kritische Villas-Boas en geeft trainer trap na: 'Onacceptabel'

Marseille ontslaat kritische Villas-Boas en geeft trainer trap na: 'Onacceptabel'

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2021 om 17:01di 02-02-2021 om 17:01

De wegen van Olympique Marseille en André Villas-Boas scheiden per direct: de positie van de trainer was onhoudbaar geworden. De 43-jarige Portugees had dinsdag al tijdens een geruchtmakende persconferentie uitgehaald naar de clubleiding.

Bij L'OM was het al langere tijd onrustig. Tijdens het weekend werd het trainingscomplex bestormd door woedende fans, vlak voor het einde van de transferperiode kwam Olivier Ntcham over Celtic, zonder dat Villas-Boas hiervan op de hoogte was. "Dat was niet mijn beslissing, ik kwam er pas vanmorgen achter. Het is een speler waar ik 'nee' tegen heb gezegd. Daarom heb ik nu mijn ontslag ingediend", liet hij weten tijdens zijn perspraatje.

De reactie van de club liet even op zich wachten, maar dinsdagmiddag heeft Marseille alsnog het ontslag van Villas-Boas bekendgemaakt. De club spreekt van een 'onvermijdelijke voorzorgsmaatregel' en kondigt bovendien actie aan. 'Wij sluiten niet uit dat er sancties volgen, na het overtreden van onze disciplinaire regels', richt de club zijn pijlen op Villas-Boas. 'Deze houding richt onherstelbare schade aan het instituut Olympique Marseille en al zijn werknemers aan. Deze transfer (van Ntcham, red.) werd juist door iedereen toegejuicht. De uitlatingen van de trainer zijn daarom onacceptabel.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een terecht ontslag?

Ja
47%
Nee
53%
(96 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws