Villas-Boas woest na late Marseille-transfer: 'Ik wil weg, meer vraag ik niet'

Villas-Boas woest na late Marseille-transfer: 'Ik wil weg, meer vraag ik niet'

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2021 om 14:30di 02-02-2021 om 14:30

André Villas-Boas baart dinsdagmiddag opzien in Frankrijk. De trainer van Olympique Marseille vertelt op een persconferentie dat hij zijn ontslag heeft aangeboden, omdat hij het niet eens is met een transfer.

Marseille nam op de laatste dag van de winterse transferperiode Olivier Ntcham op huurbasis over van Celtic. Dat was tegen het zere been van Villas-Boas: de trainer heeft dinsdagochtend zijn ontslag aangeboden bij de clubleiding, zo laat hij weten.

Omdat het bestuur nog niet heeft gereageerd op het verzoek van Villas-Boas, schoof hij enkele uren later wel gewoon aan bij de persconferentie om vooruit te blikken op de Ligue 1-wedstrijd tegen RC Lens. "Ik wil Marseille verlaten", bevestigt hij. "Meer vraag ik niet van het bestuur."

"We hebben maar een speler gehaald in deze transferperiode", verklaart hij. Dat was niet mijn beslissing, ik kwam er pas vanmorgen achter. Het is een speler waar ik 'nee' tegen heb gezegd. Daarom heb ik nu mijn ontslag ingediend. Het gaat me niet om geld, ik wil gewoon vertrekken, vanwege een andere kijk op het sportieve beleid. Ik kan dit niet accepteren."

Villas-Boas is sinds de zomer van 2019 trainer van Olympique Marseille. De Franse club zit in een diepe crisis: de laatste vier wedstrijden gingen verloren en afgelopen weekend werd het trainingscomplex bestormd door woedende supporters.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws