Diatta (ex-Club Brugge) schaart zich bij duurste transfers van Europa

Diatta (ex-Club Brugge) schaart zich bij duurste transfers van Europa

02-02-2021 13:00 Laatste update: 15:40
5

Club Brugge kreeg deze winter heel wat geld binnen door Krépin Diatta te verkopen aan AS Monaco. Diatta kostte ongeveer twintig miljoen euro. Daarmee is hij zelfs één van de duurste transfers van de voorbije wintermercato. Dat stellen de cijfers van Transfermarkt.

Heel wat fans van Club Brugge hadden gehoopt op nog een hogere transfersom, maar dat was moeilijk haalbaar. Met 23,1 miljoen euro is Saïd Benrahma de duurste definitieve transfer die deze winter werd afgerond. Hij verruilde Brentford FC voor West Ham United.

Op de tweede plaats staan Sebastien Haller, die voor 22,5 miljoen euro van datzelfde West Ham United naar Ajax ging. De nummer drie is Amad Diallo, die voor 21 miljoen euro naar Manchester United ging. Hij kwam over van Atalanta.

Daarna volgt Diatta al op een vierde plaats, samen met Dominik Szoboszlai (RB Leipzig). Club kan dus niet klagen over de 20 miljoen die het gekregen heeft voor de Senegalees. Met Tahith Chong en Nabil Dirar werden inmiddels twee mogelijke vervangers binnengehaald, zij het dan allebei op huurbasis. 

Noot: De cijfers komen van Transfermarkt. De website is grondig, maar niet zonder hiaten. Bij deals zitten vaak ook bonussen, die worden bij de ene speler wel opgenomen en bij de andere speler niet. Joakim Maehle wisselde bijvoorbeeld Genk in het voor het Italiaanse Atalanta. De totale transfersom kan oplopen tot 15 miljoen euro. Maehle zou zo ook bij de duurste deals komen. Volgens Transfermarkt ging het bij de deal van Maehle over 10 miljoen euro. Een heel verschil dus. En een belangrijke nuance over transferwaarden.