De Jonghe (28) vindt nieuwe club: Eindelijk ben ik weer voetballer

De Jonghe (28) vindt nieuwe club: "Eindelijk ben ik weer voetballer"

02-02-2021 12:00

Jimmy De Jonghe heeft eindelijk weer een contract kunnen versieren. De ex-speler van het failliete Sporting Lokeren gaat aan de slag in Roemenië, bij Arges Pitesti. Ook Alexander Maes speelt al bij die cl-

"Eindelijk ben ik weer voetballer", geeft De Jonghe aan bij Het Laatste Nieuws. "Dat ik de moed verloren had, is misschien wat zwaar uitgedrukt, maar er waren wel moeilijke momenten natuurlijk. Hoe het zover kon komen? Nadat we de reguliere competitie hadden afgewerkt met Lokeren viel er nog veel tijd te overbruggen tot de start van het nieuwe seizoen. En hoe langer het dan duurt om jezelf in de kijker te spelen, hoe moeilijker het wordt om aan de bak te komen."

De Jonghe sloeg wel wat aanbiedingen af. "Ik kreeg wel aanbiedingen uit Nederland en België, maar die reikten niet ver genoeg op financieel vlak. Omdat er dus niets concreet werd, besloten we toch ook verder naar het buitenland te kijken. Zo kwam er een aanbieding uit Georgië, maar daar ging ik ook niet op in omdat ik me er sportief zou begraven. Arges Pitesti kwam vervolgens wel met een goed voorstel en was ook meteen concreet."

De Jonghe wil zijn carrière nu herlanceren. "Ik wil mezelf hier weer fit krijgen om zo helemaal klaar aan de voorbereiding te beginnen volgend seizoen. En hopelijk kan ik dan ook meteen weer hogerop mikken. Als het hier goed loopt, wenkt de Roemeense top drie misschien of kan ik aan betere voorwaarden terugkeren naar ons land. Roemenië biedt veel mogelijkheden."