Degryse over problemen bij Anderlecht: Hoelang houdt Kompany dat vol?

Degryse over problemen bij Anderlecht: "Hoelang houdt Kompany dat vol?"

02-02-2021 13:45 Laatste update: 22:45
18

Anderlecht brengt nog altijd geen topvoetbal. Het zal zich schrap moeten zetten om Play-Off 1 te halen. Marc Degryse ziet dan zijn ex-ploeg snel een succesje nodig heeft.

"Op korte termijn heeft Anderlecht een referentiematch nodig om een houvast te hebben", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Misschien zondag op Racing Genk. Die zullen meevoetballen en dan komen de kwaliteiten van die jonge jongens van Anderlecht meer naar boven. Als ze top vier halen, spelen ze Europees, komt wat geld in de kas... Zonder inkomsten zie ik de huidige situatie nog twee, drie jaar aanhouden."

Anderlecht heeft kwaliteiten, maar die komen er zelden uit. "Ze hebben, denk ik, wel genoeg goeie voetballers, maar ík vind dat ze té weinig spelers hebben met killerinstinct. Larsen begon goed tegen Gent - snelheid, diepgang... - maar dan krijgt hij daar een goeie kans en die verprutst hij echt. Wie in deze kern heeft een goede traptechniek? Ik vind het meer een probleem van afwerken."

Degryse stelt zich wel vragen bij de communicatie van Vincent Kompany. "Ik heb de indruk dat hij zich steeds meer in bochten moet wringen om de dingen proberen goed te praten. Hoelang gaat hij dat volhouden?"