UPDATE: ‘Details lekken uit, Espanyol moet miljoenen op tafel leggen voor Dimata’

UPDATE: ‘Details lekken uit, Espanyol moet miljoenen op tafel leggen voor Dimata’

02-02-2021 09:30 Laatste update: 15:30
Jupiler Pro League 38 Reacties

RSC Anderlecht heeft Landy Dimata op huurbasis laten gaan naar het Spaanse Espanyol. De aanvaller werd in 2019 voor vijf miljoen overgenomen van Wolfsburg, maar na een kraakbeenletsel kwam het nooit meer echt goed.

Het Nieuwsblad komt nu met de details van de huurdeal naar buiten. ‘Het neemt een groot deel van zijn loon over en er is een aankoopoptie die onder bepaalde omstandigheden verplicht wordt. Als Espanyol, dat nu tweede staat, promoveert naar de Primera Division, stijgen de kansen op een definitieve overgang’, klinkt het.

Door het vertrek van Dimata moet Vincent Kompany het wel stellen met een aanvaller minder terwijl het scorend vermogen al niet hoog ligt bij paars-wit. Anderlecht heeft nu maar liefst zestien verhuurde spelers. Het jaarloon van Dimata bedraagt overigens een slordige 1,3 miljoen euro. Daarmee was hij één van de grootverdieners.

UPDATE: Er zijn meer details bekend geraakt over de huurovereenkomst tussen Espanyol en Anderlecht. Zo zou de aankoopoptie van Dimata 2,2 miljoen euro bedragen, dat meldt alvast het Spaanse AS. Verder zou Espanyol ook 260,000 euro betalen om de spits tot het eind van het seizoen te huren, de club uit Barcelona betaald ook een deel van het salaris.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie