‘Pro League betaalt ook spelende amateurclubs in beker 25.000 euro’

‘Pro League betaalt ook spelende amateurclubs in beker 25.000 euro’

Verschillende amateurclubs moesten in de beker forfait geven. Zes amateurclubs spelen wel. Het Laatste Nieuws meldt dat de Pro League ook de spelende clubs zal vergoeden met 25.000 euro.

Dessel Sport, Rupel Boom en THES Sport moesten forfait geven voor hun wedstrijd tegen respectievelijk Beerschot, Eupen en KRC Genk. De burgemeester van hun gemeente verbood het om door de huidige coronarestricties wedstrijden te spelen en de training te hervatten.

De Pro League compenseerde de clubs met 25.000 euro en nu krijgen ook de zes amateurclubs die wel in de beker aantreden (La Louvière, Heur Tongeren, Lokeren-Temse, Olsa Brakel, Olympic Charleroi en FC Luik) dat bedrag. Zo willen ze de extra coronakosten compenseren voor de clubs (sneltesten, red.).

‘Sowieso hebben de clubs recht op een deel van de commerciële rechten in de beker van België, dat voor de zestiende finales zowat 12.000 euro bedraagt. Maar de Pro League trok dat bedrag voor de amateurclubs op naar 25.000 euro om ze zo op gelijke voet te behandelen als de clubs die forfait gaven’, klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie